Hoito-ohjeet

Ripsienpidennysten pysyvyyteen vaikuttavat tekijät

Ripset, aivan niin kuin hiuksetkin, ovat yksilöllisiä. Ripsipidennysten pysyvyyteen vaikuttavat mm. laittohetkellä käytettävät tuotteet, ilmankosteus ja lämpötila. Tämän jälkeen pysyvyyteen vaikuttavia tekijöitä on kahdenlaisia: niitä joihin voit itse vaikuttaa, sekä niitä joihin et voi. Hyvin lasimaisissa tai kovin lyhyissä ripsissä pysyvyys on yleensä heikompi. Paksut ja pitkät omat ripset taas ennustavat hyvää pysyvyyttä. Myös ihon luonnollinen rasvaisuus tai toisaalta liiallinen kuivuus voivat edesauttaa ripsipidennysten ennenaikaista irtoamista. Sen, sopivatko ripsipidennykset juuri sinulle, saat selville vain kokeilemalla. On kuitenkin seikkoja, joihin voit itse vaikuttaa. Kannattaakin perehtyä ohjeisiin huolella, jotta voit nauttia ripsistäsi mahdollisimman pitkään!

Ennen ripsipidennysten laittoa:

 • Jos otat uudet pidennykset jotakin tärkeää tapahtumaa varten, laitto kannattaa varata muutamaa päivää ennen tapahtumaa, ei koskaan samalle päivälle. Jos laiton yhteydessä ilmenee esim. allergiaa, niin silmät ehtivät rauhoittua ennen juhlia.
 • Tule aina laittoon tai huoltoon puhtailla ripsillä ja ilman meikkiä. Pese ripset muutamaa tuntia ennen tuloasi.

Näillä ohjeilla saat ripsipidennykset kestämään pidempään!

 • Ripsiä kannattaa hoitaa, olipa sitten kyseessä luonnolliset ripset tai
  ripsipidennykset. Hyvä hygienia on kaiken A ja O. Ripsien ja ripsipidennysten pesu on tärkein osa ripsienhoitorutiinia ja sitä ei kannata jättää välistä yhtenäkään päivänä.
 • Pese siis ripset (ja ripsipidennykset) päivittäin. Mikäli et käytä meikkiä, myös huolellinen vesipesu voi riittää. Parhaan tuloksen saa kuitenkin käyttämällä mietoa, vaahtoavaa ja öljytöntä, ripsipidennyksille sopivaapesuainetta. Voit kysyä suosituksia sopivista tuotteista suoraan minulta.
 • Kastele ripset ja levitä pieni määrä pesuainetta koko ripsiin ja pidennyksiin. Voit hellästi hieroa ripsiä joko sormenpäällä tai pidennysten pesuun tarkoitetulla pehmeällä pesuharjalla/siveltimellä. Älä käytä perinteistä ripsiharjaa kosteisiin ripsiin.
 • Huuhtele ripset huolellisesti ja taputtele kuivaksi pehmeään pyyhkeeseen pitäen silmiäsi kiinni. Älä hankaa ripsiä. Anna ripsien kuivahtaa.
 • Voit myös käyttää puhdistukseen kosteita puhdistuspyyhkeitä, kunhan ne ovat öljyttömiä. Pyyhkeet ovat parempi vaihtoehto kuin vanulaput, joista voi irrota nukkaa.
 • Mikäli ripset ovat sekaisin, voit niitä varovasti selvitellä silikonisella ripsiharjalla, tai odottaa että ripset ovat kuivat ja harjata tavallisella ripsiharjalla.
 • Paras nukkuma-asento on selällään, etteivät ripset hankaudu tyynyä vasten.
 • Vältä silmien hankaamista ja kovakouraista käsittelyä, etenkin saunoessa tai uidessa.
 • Älä käytä ripsiväriä tai öljypitoisia tuotteita
 • Älä yritä itse korjailla ripsipidennyksiä.

Tässä vielä lyhyt muistilista:

 1. Pese ripset päivittäin
 2. Älä käytä öljypitoisia tuotteita tai pesunesteitä ripsien lähelle
 3. Vältä ripsien hankaamista ja koskettelua
 4. Vältä ripsivärin käyttöä. Jos satunnaisesti haluat korostaa ripsiäsi ripsivärillä esim. juhlameikkiin, laita ripsiväriä vain ripsien päihin, ei liimasinettien kohtaan.
 5. Elä normaalisti ja nauti ripsistäsi!

Voit aina laittaa minulle viestiä, mikäli sinulle tulee kysyttävää ripsistäsi!

Niina Berlin
Scroll to Top